Tijdens de corona periode 2020 zijn woon- en zorgcentra (wzc’s) voorpaginanieuws geworden. Een eerste golf overspoelde hen, de tweede golf kreeg er jammer genoeg ook voet aan wal.

Seniorencafé staat in gewone tijden garant voor een tweewekelijks radioprogramma speciaal gemaakt voor senioren. Die gerichte seniorenradio rond een welbepaald thema zorgt voor een uur heerlijke ontspanning. In de sector van de bejaardenzorg is het een aangename aanvulling bij de animatie binnen diverse werkingen.

Toen in maart 2020 in alle WZC's bezoek verboden werd, vonden we dat we iets moesten doen. We hebben toen via Gaveromroep voor een dagelijks uur radio gezorgd tussen 15 en 16 uur. “Geen bezoek meer in wzc’s” bouwden wij om tot een positieve leuze:  “Seniorencafé komt dagelijks op bezoek bij jullie op de radio”. Dit initiatief van maart tot eind mei 2020 gaf ook ons voldoening en uit heel het land kregen we positieve reacties. Wat niet betekende dat de normale programma’s in de vorm van Seniorencafé cd’s averij opliep. Aan alle abonnees zijn regelmatig ook in deze moeilijke periode de cd’s tijdig verstuurd.

Eind 2020 was voor wzc’s weer een lange donkere winterperiode. Opnieuw vroegen we ons af: hoe kunnen we hen helpen?

Begin december bezorgden we dan al onze abonnees (wzc’s) met groot genoegen een muziekkoffer. Dat is een koffer, gevuld met speciaal uitgekozen Seniorencafé cd‘s, telkens een radioprogramma van 75 à 80 minuten, met playlist en extra info. En als toemaatje bevatte die  muziekkoffer ook twee dvd’s die aansluiten bij de animatie in de wzc’s: Rieu in Maastricht 2019 en James Last in concert.

Wegens sabam dienden wij in 2021 de muziekkoffers met cd’s en dvd’s bij onze abonnees weer op te halen (wat ook na een paar jaar gebruik van ons seniorencafé programma’s moet gebeuren).